0-2 Ay Uyku Düzeni

28-12-2022 18:14
0-2 Ay Uyku Düzeni

Toplam Uyku : 16-18 saat

Gündüz Uykusu : 8-9 saat, genelde 4-5 uyku

Gece Uykusu : 8-9 saat. 2-3 saatte bir uyanırlar

Yeni doğan bebeklerin en temel ihtiyaçları beslenme ve uykudur. Özellikle ilk iki ay boyunca uykuya çok ihtiyaç duyarlar.

Bu dönemde bebeğinize daha iyi bir uyku alışkanlığı kazandırmak için ne yapabilirsiniz ?

  • Beslenme saatlerinin ve sürelerinin verimli olmasına mümkün olduğunca önem verin.
  • Bebeğinizin gündüz uykularında 2 saati geçirmeyin ve onu beslemek için uyandırmaktan çekinmeyin. Böylece bebeğiniz hem gerektiği zamanlarda beslenmiş olursunuz hem de gündüz daha kısa gece daha uzun uykularının olmasını sağlamış olursunuz.
  • Bebeğiniz gündüz uzun uykular yapıp, geceleri daha sık uyanıyorsa gece-gündüz karmaşası yaşıyor olma ihtimali vardır. Bu aylarda bebeğinizi gündüzleri daha aydınlık, geceleri karanlık ortamda uyutarak bunun önüne geçebilirsiniz.
  • Beslenme saat aralıkları çok önemlidir. Bebekler emerek uyuya kalabilirler ve bir sonraki beslenmeye kadar yeterince doymamış olabilirler. Bu durumda onu yavaşça uyararak emmesine destek vermeli ve karnının doyduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde kısa bir süre sonra yeniden acıkarak uyanacaktır. Dolayısıyla uykuları yeterli uzunlukta & kalitede olmayacaktır.
  • Bebeğinizin uyku-uyanık saatlerine önem verin. Uzun süre uyanık kalmaları bebeklerinizin daha çok yorulmasına neden olur ve uykuya geçişlerini zorlaştırır.
  • Gündüz uykularının bu aylarda düzenli olması beklenmez.
  • Daha ilk zamanlardan bebeğinizi sallayarak, emzirerek ya da kucakta uyutarak alıştırmak yerine yatağında uyumasını sağlayın.
Uyku zamanlarında kundaklamak :
Bebekler 4.aya kadar, izin veriyorsa kundaklanabilir, böylece ani & istemsiz kol bacak hareketleri onların uyanmasına neden olmaz. Kundak, bu dönemdeki bebeklere doğmadan önce anne karnında hissettikleri güven duygusunu sağlar.

Uyku Güvenliği:
Bebekler ilk aylarında ebeveyn odasında yatarlar. Özellikle emzirme sonrası bebeğiniz uykuya daldığında, onu yanınızda yatırmak yerine hem bebeğinizin güvenliğini sağlamak, hem de ileride kendi yatağına alışmasını kolaylaştırmak için onu kendi yatağına koymanızı tavsiye ediyoruz. Bebeklerin özellikle bu aylarda yataklarına yan veya sırt üstü pozisyonda yatırılmaları önerilir.
Bebeğinizin uyku güvenliği için yatağında yastık, oyuncak gibi şeyler bulundurmaktan kaçının.

Kaliteli Uyku Ortamı Sağlamak:
Bebeklerin uyudukları ortamın genellikle sessiz, sakin olmasına ne kadar özen göstersek te uyudukları ortamlarda ki genel gürültüye de alışmalarını sağlamak gerekir. İlerde sesli ortamda da uykuya geçişlerde kolaylık sağlar.

Emzik Konusu:
Bu aylarda bebeklerin emme refleksleri kuvvetli olduğundan emzik denemenizi tavsiye ederiz. Böylece bebeğinizin uykuya geçişi de kolaylaşacaktır.

Anneliğin keyfini çıkarın!

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.