2-3 Ay Uyku Düzeni

28-12-2022 18:15
2-3 Ay Uyku Düzeni

Toplam Uyku : 14-16 saat

Gündüz Uykusu : 5-6 saat, genelde 3-4 uyku

Gece Uykusu : 9-10 saat
Bebeğinize sağlıklı uyku alışkanlıkları kazandırmaya başlamak için doğru bir dönemdir. Bebeğiniz artık yeni doğan döneminden çıkmış, etraftaki olup bitene ilgi göstermeye başlamıştır.
Bu dönemde, gündüz uykularının henüz çok düzenli olması beklenmez. Gündüz uyku süreleri bebekten bebeğe farklılık gösterebilir. Bu yaştaki bebekler günde 3 veya 4 kez gündüz uykusu uyurlar. Kimi bebek bir gündüz uykusunda 1,5-2 saat uyurken, kimisi de 30 veya 45 dakika sonra uyanır.

Bebeklerin gece uykusu 6-10. haftalar arasında düzene girmeye başlar. Bebeğiniz kilosuna ve gelişimine bağlı olarak geceleri 6-7 saat kesintisiz uyabilirler. Belirli aralıklarla bir düzen içerisinde beslenen bebek, sık sık uyanma ihtiyacı da hissetmeyecektir.

Bebeğinizin bu dönemde daha iyi uyumasını sağlamak adına neler yapabilirsiniz?

  • Bebeğinize günlük bir düzen oluşturabilirsiniz. Gün içinde beslendiği, uyuduğu, oyun oynadığı saatleri belirleyerek, uykusunun daha huzurlu ve kaliteli olmasına yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın, bebekler düzeni severler.
  • Bebeğinizi gündüz ve gece uykularına yatırmadan önce ona uygulayacağınız uyku rutini onu uykuya hazırlayacak ve uykuya geçişini kolaylaştıracaktır. Rutin, bebeğinize uyku saatinin geldiğini hatırlatacaktır.
  • Bebeğinizin uyku işaretlerini gözlemlemek çok önemlidir. Bebeğinizi gün içinde uykusunun geldiğini vakitleri anlar anlamaz yatağına yatırmalısınız. Bebeğinizin ayına uygun uyanıklık sürelerine dikkat etmeli ve uyku zamanını geçirmemelisiniz. Aksi takdirde daha çok yoruldukları için daha zor uykuya dalacaklardır.
  • Bebeğinizin yatağına ve ortama alışabilmesi için hem gece hem de gündüz uykularını olabildiğince aynı yerde kendi yatağında uyumasını sağlayabilirsiniz.
  • Bu dönemde bebeğinize kendi kendine uykuya dalması için fırsat verin, bebeğinizi tam uyurken değil uyumak üzereyken yatağına koyarsanız ilk adımı atmış olursunuz. Bebeğinize bu dönemden iyi uyku alışkanlıklarını verirseniz tekrarlar sonucu bebeğiniz bu şekilde uykuya geçmeye alışacaktır.
  • Bebeğinizin akşam uykusuna 18:00 ile 20:00 arasında yatırmaya çalışın. Bu zamana kadar bebeğiniz hep daha geç saatlerde uyuduysa, uyku saatini yavaş yavaş öne alarak bu saatlere gelebilirsiniz. Böylece bebeğinizin aşırı yorulmadan uykuya geçişi daha kolay olacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.