3-4 Ay Uyku Düzeni

28-12-2022 18:17
3-4 Ay Uyku Düzeni

Gündüz Uykuları : 4 – 5 saat; 3-4 kez değişken

Gece Uykusu : 10 – 12 saat

Toplam Uyku : 14 – 16 saat

 

Bebeğiniz, bu zamana kadar yanlış uyku ilişkilendirmeleriyle uykuya dalmadıysa, bu dönemde kendi kendini sakinleştirme becerisi kazanmaya başlar ve size ihtiyaç duymadan uyku döngülerinde devam edebilir.

Bebekler bu aylarda uyku öncesinde kendi kendilerini sakinleştirme, kendi kendine uykuya dalabilme ve gece uyandıklarında size ihtiyaç duymadan uykuya devam edebilme becerilerini edinirler.

Bebeğinizin bu dönemde daha iyi uyumasını sağlamak adına neler yapabilirsiniz?

  • Akşam uykusuna yatış saatini gündüz uyku düzenine göre 18:00-20:00 arasında tutarsanız bebeğinizin aşırı yorulmadan gece boyunca daha kaliteli bir uyku uyumasını sağlarsınız.
  • Bu aylarda birçok bebek, geceleri 6-8 saat kadar kesintisiz uyuyabilir.
  • Bebeğiniz, gece uyandığında hemen yanına gitmeden önce birkaç dakika beklemenizi öneririz. Erken müdahale etmektense birkaç dakika kendi kendine uykuya dalabilmesine fırsat vermelisiniz. Ona bu fırsatı tanımazsanız uyku sorunu oluşabilir.
  • Bu dönemde(4.aydan itibaren), bebeğinizin kendi kendine uykuya dalmasını kolaylaştırmak ve yatağında güvende hissetmesini sağlamak amaçlı bir uyku arkadaşı edinebilirsiniz. Uyku arkadaşına, sizin kokunuzun sinmesini sağlarsanız bebeğiniz uykuya geçişte kendini daha da güvende hissettirecektir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.