9-12 Ay Uyku Düzeni

28-12-2022 19:07
9-12 Ay Uyku Düzeni

Gündüz Uykuları : 2 – 3 saat; 2 kez

Gece Uykusu : 11 – 12 saat

Toplam Uyku : 13 – 14 saat

 

Bu aylarda artık bebeklerin gündüz uykuları, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki tanedir. Geceleri hala sık uyanıyorlarsa bunun sebebi yanlış uyku alışkanlıkları olabilir. Sabır ve kararlılıkla bu sorunların üstesinde gelebilirsiniz.

Bu dönemde bebekler ayrılık kaygısı yaşayabilirler. Ayrılık kaygısını yoğun yaşayan bebekler, hem gece hem gündüz uykularında sorun yaşayabilirler. Gece sık uyanmalar oluşabilir gündüz de kısa uykular söz konusu olabilir. Böyle bir durumda, bebeğinize, her ayrılışınızda geri geleceğinize dair güven vermeniz önemlidir.

Bu aylardaki bebeklerin genellikle gece beslenmesine ihtiyaç duymadan 11-12 saat kesintisiz uyuyabilirler. Bebeğinizin gün içinde yeterli derecede beslendiğinden eminseniz ancak geceleri hala sık sık uyanıyorsa bu uyanmaların nedeni çok büyük ihtimalle alışkanlıktır. Sabırla bu alışkanlıklardan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin bu dönemde daha iyi uyumasını sağlamak adına neler yapabilirsiniz?

    • 12. aya doğru bebeklerin bir kısmı tek uykuya geçme sinyalleri verebilir. 2 uykudan 1’ine direnme başlayabilir, kısa gündüz uykuları uyumaya başlayabilirler veya uykuya geçme süresinde uzama yaşayabilirler. Bu süreç oldukça zordur. İlk zamanlar tek uyku uyuması halinde, akşam uykusuna 18.00 – 18.30 civarında yatırırsanız bebeğiniz aşırı yorulmadan uykuya geçişini sağlamış olursunuz. Böylelikle uyku kalitesinden ödün vermemiş olurlar.
    • Yine bebeğinizin fiziksel gelişimleri (yatakta ayağa kalkma, yürüme istekleri vb.) geceleri uyanmalara yol açabilir. Gün içinde bol bol fiziksel aktivitelerini yapmalarını sağlarsanız, gece uyanıp bu hareketler üzerinde çalışma isteklerini bir miktar da olsa ortadan kaldırabilirsiniz.
    • Diş çıkarma dönemleri bebeklerin sancılı dönemleridir. Hele ki uyku konusunda… Bebeğinizin hem gündüz hem gece uykuları olumsuz şekilde etkilenebilir. Uykuları düzenli olan bebekler, 2-3 gün kadar sıkıntı yaşayıp, daha sonra eski düzenlerine geri dönerler.
    • Bebeğinizi uyku saatinden önce televizyon, bilgisayar, telefon gibi uyarıcı cihazlara maruz kalmamasını tavsiye ederiz. Uyku öncesinde, bebeğinizle yapacağınız sakin aktivitelerle onun daha iyi ve huzurlu uyumasını sağlayabilirsiniz.
    IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.